Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tento ne, podobné již dříve. Avšak zmíněný fázový posun, což je přesná definice, nezačal sankcemi, začal daleko spíše podstatně dříve a byl vyvolán zevnitř Ruska - je třeba správně číst Valdajskou řeč a další projevy z posledních dvou či spíše tří let. Ten tlak na změnu vidění byl vyvolán uvnitř ruské společnosti daleko dříve a dal by se demonstrovat na desítkách jednotlivých kroků. Podle mého to začalo protiputinovskými demonstracemi 2010, tehdy si car uvědomil, že jeho pozice není nezvratná a že kamarádství se Západem mu nevytváří dostatečnou davovou mocenskou základnu doma. Bylo třeba rozdělit ruskou společnost, nenechat opozici, aby drolila diktátorskou moc, ale odříznout jí od zbytku, izolovat. A tak dále.

0 0
možnosti

J64a85r84a 76R65a45n76k

2. 2. 2015 18:51

O kterem Zapade pisete, na rozdil od Vas ziju na tom Zapade od roku 68, diky rodicum a budu jim vdecna do smrti, na Vychode uz bych zit nemohla, pratele doma na Vychode mne o tom take stale presvedcuji.

2 0
možnosti

Západ ve smyslu západní civilizace, jak ji definuje především Huntington.

0 0
možnosti
Foto

Petr Mach nejspíš mimo je, i když možná tu a tam se jiskřička rozumu objeví.

Jinak Vaše úvaha se zejména v případě VK má jeden háček. A to, že obdiv k VVP není dán Klausovou inteligencí, nýbrž patrně jeho utajovanou funkcí důvěrníka KGB. Původní rodové jméno Pružinskij vtipně změněno na evropsky znějícího Klause. A okolnost, že v Prognostickém ústavu nikdy, ale opravdu nikdy nepotkal agenta KGB Karla Köchera, snad vnáší možnou odpověď.

Sen o Česko-Slovenské gubernii (resp. lze i Česko-Slovenská Sovětská Socialistická Republika), kde by současně působil v roli báťušky gubernátora i jako předseda Občanské Demokratické Socialistické Strany, jest silným lákadlem. ;-D

1 1
možnosti

J79a88n 11R12á86ž

2. 2. 2015 16:46

Přiznávám se, že mám také velké pochopení pro putinovský režim. Rusko po celou svou historii fungovalo a mělo mezinárodní prestiž jedině, když mělo autoritativní režim. Jinak se potácelo v chaosu a bylo obětí nájezdníků.

Vsuvka: Autoritativní režim není to samé  jako bolševická totalita.

A vůbec se nedivím, že Putin zato, že  vyvedl Rusko z neuvěřitelného chaosu, který tam nastal po Jelcinově pokusu zavést tam za pomoci amerických poradců demokracii západního typu, má tak velkou popularitu mezi "obyčejnými" Rusy.

P.S. Jsem naprosto v souladu s názorem  vysloveným níže p. Matějkou: Je nám velký kulový, jaký režim je v Rusku, stejně tak je nám ještě větší kulový, jaký režim vládne např. v Saudské Arábii nebo v Číně. A nechápu, kde se  v nás bere arogance, putinův režim posuzovat negativně, když ten náš, eurounijní, vykazuje obdobný deficit demokracie, jako ten Putinovský.

3 2
možnosti
Foto

Pořád se mi ten eurounijní deficit demokracie zdá přijatelnější, než ten Putinův. Viz chystaná a i provedená opatření v RF.

A pokud se nebudeme zajímat, co se děje v sousedních státech, dopadneme jako v r. 1938.

1 1
možnosti
Foto

Píšete: "...ale co si počít s tím, že vlivem i postavením významná skupina bezesporu nikoliv hloupých jedinců zastávajících jinak zřetelné postoje „pravicové“ vyjadřuje nemalé pochopení pro putinovský režim? Pro režim, který vykazuje hodnoty rozličné, zcela jistě ale nikoliv úctu k demokracii, individualitě a již vůbec ne k tomu nejpodstatnějšímu, totiž k vládě zákona."

Vyvedu z Vás z omylu, protože Petra Macha znám roky osobně: Petr Mach nevyjadřuje pochopení pro ten Váš putinovský režim. Petr Mach vyjadřuje přesvědčení, že nám je do režimu v Rusku kulový, stejně jako je kulový Němcům, Francouzům, Italům, nebo Američanům do nás. Petr Mach zcela jistě vyjadřuje přesvědčení, že nám nepřísluší kázat jiným, jak mají žít a řídit svůj stát, zejména když my sami s tím máme problémy. Už? ;-)

5 0
možnosti

Není snad idea svobody platná univerzálně?

1 1
možnosti

Zacnete studovat dejiny vlastniho statu a pak i okoli......a mozna najdete odpoved na otazku v prvnim odstavci.......

Na Vasem psani je videt, ze jste nepoliben historii, max. tou ze zakladni skoly......ale zjevne to nejen Vam nebrani ve vynaseni soudu i bez znalosti navaznosti

0 0
možnosti

Dík. Příležitostně si koupím učebnici pro první ročník gymplu. Je fajn, když člověku poradí nějaký kovaný intelektuál s rozsáhlými encyklopedickými znalostmi....

0 0
možnosti

Nacisté fascinují některé podivné lidi i dnes, tak se nedivím, že je Putinův nacismus také fascinuje. Hitler třeba fascinuje Českou televizi, mám pocit, že pořady plánují tak, že se ptají, "tak který den dáme Hitlera?" A za 60 let, "tak který den dáme Putina?" Ne, to již bude dávno zrušena...

Ale pro mě méně chápavého, jak s Putinovým nacismem souvisí Petr Mach?

1 0
možnosti

Vy jste jako arbitr pravdy, jo? No jenom jestli nejste mimo vy.Rv

1 1
možnosti

Koukam, ze jste docela dobre promasirovan oficialni propagandou. Ale duvody, proc je Putin tak sympaticky inteligentnim lidem pravicoveho smysleni jste popsal dobre.

1 5
možnosti

Inteligentním? :-) Pravicově smýšlejícím? ;-D

2 1
možnosti

Dnešní západ není změkčilý, bonvivánský, dnešní západ je v pr...li a to naprosto a jen kognitivní disonance vám brání tuto realitu akceptovat. Nebo se chcete dát na dráhu novináře to je ještě jedna verze. Pak je ještě jedna možnost ale tu vzhledem k tomu, že vypadáte inteligentně vylučuji. Přeji krásný den se zapnutým mozkem.

9 1
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 37,93
  • Průměrná čtenost 1800x
Před mnoha lety novinář, nyní ekonomický a mediální poradce.

Seznam rubrik