Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Někdo je hloupej. Smlouva to není. Ta je naopak velice chytrá: V případě prohry (ve velice problematické při) neplatí ČSSD n i c. Doslova a do písmene nic (právníka ani poplatky). Vše nese Altner. V případě výhry dodtane Altner 10 % vyhrané hodnoty (což není tak vysoké palmáre, zejména pokud odečteme náklady).

Takže, co se Vám na smlouvě zdá hloupého? Myslím že nevíte, vůbec jste o tom nepřemýšlel. Jen víte, že musela být hloupá.

0 0
možnosti
VH

Pane Marku, ne že bych Zemana byť jen malininko miloval. Ale dluh 300 mld. n e n í způsoben Zemanovým podpisem. Zeman se o zaplacení slíbené částky s panem Altnerem nesoudil. Nikoho z funkcionářů ČSSD (ani geniálního ministra financí té doby) nenapadlo, dát částku do notářské úschovy (staví nabíhání úroků a pokut).

Pan Zeman má spostu másla na hlavě (či na mozku). Každým dnem víc a víc. Není třeba na něj lít špínu neoprávněně.

0 0
možnosti
DP

D48a73d98a31k 24P49e21t83r

4. 4. 2016 12:18

Zakažte Markovi psát, píše bludy. A nebo snad ten váš podpis za stovky milionů podepsal minulý týden?

1 1
možnosti
Foto

Já bych mu kromě podepisování memoárů povolil i dávat autogramy na setkáních s občany. ;-D

0 0
možnosti
Foto

ČSSD, které nefandím, měla po Zemanově odchodu 100+1 možnost ten spor s advokátem Altnerem urovnat.

Ale, jak se říká, tak každý svého štěstí strůjcem.

2 0
možnosti
BM

Máte zde hodně přicmrndávačů kteří budou Zemanovi vyčítat i pravidelnou stolici. Ano Zeman podepsal smlouvu, ale zaplaceno už mělo být dávno. Tak ať se teď nikdo nediví. Kdybych takhle postupoval já nebo normální občan tak se exekutoři dnes ožírají na můj účet.

3 1
možnosti
MS

Ano, kdyby se Altnerovi zaplatilo hned, k žádnému soudnímu sporu nemuselo dojít. :-P

7 0
možnosti
OP

Zeman je člověk zlé vůle. Mnoha lidem to ale imponuje. Takže, co se týče Zemana to nemá žádné jiné řešení, než dočkat se co nejdříve jeho bezmoci

5 4
možnosti
SB

Jak případná zlá vůle Zemana souvisí s právní stránkou věci, že tady byla podepsána nějaká smlouva, Zeman už není 16 let v čele strany a ta smlouva dosud nebyla naplněna, ale ani zpochybněna?

Jestliže se jeho následníkům nezdála výhodná, mohli ji zpochybnit neprodleně po Zemanově odchodu z funkce předsedy strany. To neudělali.

Kdyby to udělali a třeba i neuspěli, tak by mohli hovořit o Zemanově zvůli. Ale kritizovat předchůdce může jen ten, kdo se nejprve snažil (třeba i neúspěšně, ale snažil) zjednat nápravu.

To však Zemanovi nástupci (Špidla, Gross, Paroubek, Sobotka) neudělali a smlouvu nezpochybnili. Tak ji měli plnit.

Případná zlá povaha Miloše Zemana s právním principem věci nemá souvislost.

7 2
možnosti

Dejme tomu, že by se tento zákon prosadil. Pak by volby vyhrál "Havel II." a brzy by autor psal článek "Povolte Havlovi II. podepisovat" ;-D

4 0
možnosti
NM

;-O...PODIVNÝ A ZCESTNÝ NÁZOR ;-O;-O

6 1
možnosti

Inu "projev rozumu a racionality" po pravdoláskařsku :-)

3 0
možnosti
SB

A představte si, že kdybyste něco podepsal Vy a potom třeba nedej Bože zemřel (jako že tohle Vám nepřeji a naopak Vám ze srdce přeji, abyste tady byl alespoň do osmdesáti pěti let) a kdyby potom Vaši dědicové ty závazky neplnili, tak také jim bude nabíhat penále.

Po Vaší hypotetické smrti měli dvě možnosti: Dědictví odmítnout s právy i povinnostmi nebo je přijmout, ale také s právy i povinnostmi. Takže kdyby přijali Vaši vilu, Váš byt, chatu na Berounce, garáž a mercedes v něm, bankovní konto a starožitnosti po Vaší babičce (dávám příklady, protože Vaše majetkové poměry samozřejmě neznám), zákonitě by musili přijmout i Váš závazek uhradit čtyřicet tisíc tomu a tomu za tohle a tohle. A byl by to závazek, který byste podepsal Vy a nikoli Miloš Zeman.

Tak už to bývá, že dědic nebo jiný následník práv a povinností musí plnit to, co bylo podepsáno. A když to neplní, nabíhá smluvní penále. A je jedno, zda ten podpis je Váš, Zemanův nebo třeba Ferdy Vopršálka.

9 0
možnosti
Foto

Velmi správně a velmi přesně, pane Beneši.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS