Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S nadpisem naprosto souhlasím. Dnešní společnost vede lidi, aby trvali na svých kořenech. "Já bydlím v Německu, ale navždy budu Češka, Polka, Turkyně..."

Společnost by naopak měla vést k loajalitě a patriotismu. Může se stát, že daný stát bude potřebovat povolat lidi do války. Kolik lidí z imigrantských rodin bude ochotno dát život za stát, ke kterému nic necítí? Pěstovat si schválně pátou kolonu může jenom naprostý idiot a muslimské země toho jednou škaredě využijí.

4 0
možnosti

Ano - přesně tak.

Svědčí o tom i jednoznačně 1500 let historie islámu.

Z malé skupinky ctitelů Mohameda v Mekce krvavě dobyl celou původně křesťanskou severní Afriku o Byzanci ani nemluvě.

1 0
možnosti

Pane autore, máte ve svém blogu tento odstaveček: __________________________________________________Aktivity směřující k „zákazu islámu“ jsou ve skutečnosti hloupé. Islám je náboženství a nic víc. Je to myšlenkový konstrukt postavený na víře, stejně jako křesťanství. Myšlenky zakázat nelze.

Zdroj:http://marektomas.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=553954______________________________________________

Ten svědčí o tom, že Vám, bohužel, nejsou známy ty nejzákladnější principy islámu a jeho rozdílu oproti křesťanství.

1. Islám ve všech variantách se shoduje v tom, že jeho základem jsou zjevené věčné pravdy/příkazy v Koránu a vzorem každého muslima je život Mohameda

2 Oba tyto základní pilíře jsou v principiálním rozporu s LZPS i zákony vyspělých demokratických zemí

3. Islám není jen náboženství. Na rozdíl od křesťanství již v samém svém základu - Koránu obsahuje jednoznačně ideologické a politické příkazy. Např.:

**********************

2:191Zabíjejte je všude, kde je dostihnete, a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití.

***********************

Jak to reálně vypadá - jak píšete, že se někdo jen postaví na ulici a zavolá Allah Akbar v praxi ukazuje toto video:_______________https://http://www.facebook.com/OfficialBritainFirst/videos/1046935698785024/

2 0
možnosti

L71i73b13o46r 14D70a71n73ě59k

22. 9. 2016 10:35

Chcete mi snad říct, že křesťanství, respektive církev neovlivňovala politku, nerozpoutávala války proti nevěřícícm, netvořila inkvizici stojící i nad císařem? Islám a Křesťanství je jedno a to samé. Jen křesťané už doslovně nedodržují bibli a teologii. Ale bibli nikdo zatím nepřepsal.

1 1
možnosti

I97v63o 86M38i80l25d19a

22. 9. 2016 9:15

"západní" civilizace se pomaličku překlání do marxisticko-bolševické společnosti se všemi zrůdnostmi s tím spojenými. přizvání si do Evropy vlastoručně vycvičených bojovníků za islám je jen akt urychlení vytvoření vojensko-policejního EUstátu za účelem plného prosazení zvrácené bolševické ideologie.

uměle se vytvoří nebezpečí a lidi jsou najednou rádi, když všude vidí ozbrojence, jež je "chrání", když se mohou sbírat všechny informace o všech, když pod označením terorista lze kohokoliv veřejně ukamenovat...

a pak nacpáni k prasknutí koblihou "ZADARMO" spokojeně a s pocitem bezpečí sladce usnou

3 1
možnosti

Pane, jste naivní jak delfín. Oddělovat islám a šaríju anebo islám a džihád může jen člověk, který je zcela nepoučený a ve své utopie věří, jakoby byly realitou. Byl bych šťasten, kdyby bylo možné islám povolit a šaríju zakázat. Ale je to přesně takto: kdyby...

A to ještě nejsme u kapitoly "zakázané vynutit", tam je naděje na úspěch ještě fiktivnější.

Právě tento druh naivity založený na vcelku pozitivních zásadách lidství, vzájemného pochopení a tolerance, avšak tragicky selhávající ve střetu s realitou, to je jedna z příčin vzniku lidového názvu "sluníčkář", který celkem trefně popisuje chování takto postižených jedinců.

1 0
možnosti

Nesmysl. Je řada zemí, ve kterých převažují muslimové nebo kde žije značné množství muslimů, ale kde právo šaríja není součástí právního systému. A zákon umí odělit myšlenky od výzvy k trestné činnosti, to je naprosto standardní součást právních systémů - a to dokonce nějakých 2500 let. Proto je rozdíl mezi hlásáním: "nepouštějte sem ani jednoho muslima", což je prostě projev politický (dejme tomu) a prohlášením "zabijte každého muslima", což je výzva k trestnému činu. Tedy platí, že prohlášení "zaveďte právo šaríja" je nutně trestným činem, neboť zavedení práva šaríja znamená nutně zabíjení lidí za činy, které v našem právním systému nejsou trestné. Ergo kladívko je to vyzývání k vraždě a jako takové je to trestný čin se všemi důsledky.

1 1
možnosti
Foto

Islám ano, ale bez práva šaríja? Obávám se, že je to velice naivní představa a že všichni "islámští učenci" to odmítnou. :-/

1 0
možnosti

Nikoliv. Uvnitř islámu existuje množství proudů a řada z nich považuje naopak právo šaríja za umělý konstrukt, který nevychází z islámu jako takového. Ale já bych to nechal na nich, to je problém muslimů, jak si tohle srovnají. Podstata ale je, že tuhle diskusi si mají vést doma. Pokud přijedou jinam a chtějí žít jinde, pak musí na tuto diskusi zapomenout a být loajální místnímu právu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 37,93
  • Průměrná čtenost 1800x
Před mnoha lety novinář, nyní ekonomický a mediální poradce.

Seznam rubrik