Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Foto

Za rubl dostanete - rublené. ;-D

1 0
možnosti
JZ

Já jsem to všechno pochopil i z toho původního článku zde na iDNES. Ale chápu, že číst víc než nadpis se dneska moc nenosí.

0 0
možnosti
TB

Je v pořádku, aby nadpis článku a jeho obsah byly v přímém rozporu? Neboli aby nadpis byl zcela lživý?

0 0
možnosti
ZH

Časem vznikne cimrmanovská hláška: Rubl a won by chtěl mít každej!

3 0
možnosti
MR

Jak je silnej uvidime na dovolenejch v Turecku, Tunisu, Egypte. Tam jezdi obycenej Rus co vydelava v rublech. Tam se ukaze jak Ruble dokaze smenit za prachy co budou hotely a domorodci akceptovat. Uvidime kolik Rusu tam vubec bude a jak budou utracet. Ostatni jsou spekulace, ale tohle odhali realnou silu a taky jak se to dotyka obycejnech Rusu.

3 0
možnosti

Psal jsem si teď s kamarádkou z Ruska a ta psala, že asi neodletí na dovolenou. Nejsou letadla ...

2 0
možnosti
KJ

Povinnost platit za plyn a ropu v rublech chápu jako vzkaz pro státy, které vymýšlejí různá embarga (hlavně nic nedodat do Ruska):

Přivezte zboží a za utržené ruble dostanete plyn nebo ropu.

Jde o trh asi 800mil. euro denně.

0 7
možnosti
PD

Máte to i v článku. Není problém platit v rublech, problém je v tom, že si je nemáte kde volně směnit, takže by odběratelé museli poslat EURa do Ruské centrální banky a ta by je směnila za ruble, podle kurzu, který si defacto sama stanoví. Na tohle by opravdu přistoupil jen úplný šílenec.

2 0
možnosti

Vypadá to, že je to skutečný kurs i na zahraničních burzách..........asi se zvýšila poptávka po rublech, když pohrozili rusové, že ropa, plyn, atd. se buude prodávat za ruble...........samozřejmě ruské podniky musí převádět 80 % na ruble a rusové si mohou vyměnit jen omezenou částku v rublech...ale vypadá to, že v zahraničí je rubl poptávaný

0 9
možnosti
DR

Už komunistickí veksláci vedeli každé ráno vygenerovať kurz KČS . Len nechápem ako sa to dozvedeli veksláci v Michalovciach už ráno o 8:00 ? Veď ani internet nebol a telefony ŠTB odpočúvali . Že by to ŠTB riadila ?

Tak prečo by nevedeli putinovskí veksláci to isté. Iba veksláci vo Vladivostoku majú ešte sibírsku prirážku a sekajú dolár po 220 rubľov.

je to pekné , ale táto panundeklová Potemkinová dedina im dlho nevydrží , max . do májových dažďov....

Putin drží kurz na sacharom kurze . 1kg sacharu =80rubľov=1USD = 1 liter samohonky. Tento kurz platí v Rusku už 100 rokov.

7 0
možnosti

Myslím, že částečně směnitelný je.......do určité výše a s přirážkou , myslím, 12% i pro běžné občany, podniky musí měnit 80% devizových příjmů za rubly.....rusové dostávají strašná kvanta valut za suroviny stále, jejich rezervy byly více než půl bilionu dolarů, asi 600 miliard ..ale nedostanou se k nim.........teď je problém, že jim je západ zmrazil, přesto tam proudí dále za plyn, ropu a suroviny miliardy dolarů denně...suroviny dnes mají větší hodnotu než výrobky nebo služby....rusové chtějí platby jen v rublech a někdo již na to kývl, což by znamenalo posílení rublu....větší poptávka po něm

0 1
možnosti
MS

To je tak hezké, když někdo ví, co píše (na rozdíl od pana redaktora iDnes, na jehož článek zjevně reagujete). I když - třeba i on velice dobře ví, co a proč píše. Každopádně moc děkuju.

19 0
možnosti
Foto

Pan redaktor musel projevit vyváženost. ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 37,93
  • Průměrná čtenost 1800x
Před mnoha lety novinář, nyní ekonomický a mediální poradce.

Seznam rubrik