Berbr je škodná

Na tomhle textu je vidět, jaký je Berbr člověk: "Nemáme žádného lídra. Nemáme Kvašňáka, Nedvěda ani Horvátha. Je úkol pro trenéra a vedení reprezentace tohle změnit." To jako skutečně vypustí někdo, kdo 20 let řídí český fotbal?

Těžko říct, jestli si z nás všech dělá Roman Berbr srandu. Tedy on by asi řekl "prdel" nebo tak něco, ale zůstaneme u srandy. Opravdu si myslí, že čeští fanoušci jsou banda tupohlavců? Že jsou to hlupáci, kterým stačí nakecat první nesmysl, co Berbrovi mysl a slina na jazyk přinese?

Chce sebereflexi po ostatních. OK. To je jistě legitimní. Na repre se občas nedalo koukat. Nebo spíš většinou.

Ano, některé nominace byly překvapivé. Rotace hráčů nesporně nadměrná. Základní sestava někdy nepochopitelná. To všechno je jistě pravda.

Ale trenér reprezentace pracuje vždycky s tím, co má k dispozici. Nic jiného, než "dodávky" od svazu nemá, mít nemůže. Jistě, bylo by pěkné, kdyby mohl Jarolím povolat Messiho, ale Argentina je na jiném kontinentu.

Co si budeme říkat. Právě Roman Berbr nějakých dvacet let tahá za všechno podstatné v českém fotbale. Nikoliv Jarolím, ale on a jemu podobní mohou za to, že Kvašňáci, Nedvědové a Horváthové došli. Fakt si Roman Berbr myslí, že 99,9 procenta lidí nevidí? Popravdě jediní lidé, kdo to odmítají přijmout, je jeho partička věrných bafuňářů, kteří jediné, co umí, je přerozdělovat veřejné peníze.

Nejzajímavější ale je, že mu to nikdo nevpálil do obličeje přímo na té tiskové konferenci, kde tyto a podobné nesmysly říkal. To zase ukazuje na českou sportovní žurnalistiku.

A možná ještě zajímavější je, že celý tenhle systém, jehož jedinou zbraní je prst na penězích daňových poplatníků, nechává stát spokojeně žít.

Nechci rozebírat estébáckou minulost či neminulost. Ale Berbrův útok na Jarolíma a kouřová clona zveřejnění platu reprezentačního trenéra byl téměř učebnicovou ukázkou estébáckých metod. Takže podle Berbra se má diskutovat o tom, že šestset tisíc za měsíc pro neúspěšného trenéra repre je moc. A má se zapomenout na to, že Berbr a jeho partička bafuňářů podělala v českém fotbale všechno, co se dalo.

Autor: Tomáš Marek | čtvrtek 12.10.2017 11:30 | karma článku: 25,69 | přečteno: 693x
  • Další články autora

Tomáš Marek

Agroterorismus

7.3.2024 v 17:03 | Karma: 37,93

Tomáš Marek

Paní Alenko, vraťte se na finance!

22.9.2023 v 10:45 | Karma: 35,37

Tomáš Marek

Zmrzneme, nebo umřou hlady?

9.9.2022 v 12:40 | Karma: 18,21