Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ovsem diky tem zlotrilym dotacim se dnes uz v mnoha obcich nebrodite po kotniky v bahne, ale mate je krasne upravene.

Ale na druhe strane si je zase politici byvalych nejsilnejsich stran presmerovali pro svoje ucely.

1 2
možnosti

Ale je v těch, co umí dojit a dotace zde jen narovnávají (často překompenzovaně) špatné rozdělení vybraných daní obcím a městům. Takže považovat to za nějakou výhru je nesmysl.

0 0
možnosti

Klídek, a bude hůř! Dnes je ČR čistým příjemcem dotací! Demagogicky se dá tvrdit, že se dotace „vyplácejí“. Jenomže i tato zdánlivá výhoda za pár let skončí a ČR se staneme čistým plátcem. No a co se týč "jiných druhů" dotací, jako jsou granty atd, tak už by je měli odepřít i divadlům,třeba panu Hrušínskému (jehož otce jsem si a stále hluboce vážím) ale jeho nikoliv. A on pláče a pláče, jak je Praha nespravedlivá...Dobré divadlo OVŠEM PŘEŽIJE.:-)

2 0
možnosti
Foto

Proti dotacím většinou brojí ten, kdo žádnou nedostal. ;-D

1 8
možnosti

Tak tomu říkám myšlenka. A že ten, kdo jí nedostal, na ní musel přispět z daní a často tak podpořit vlastní konkurenci vám nedockvaklo, že? Jako obvykle.

7 2
možnosti

Souhlas, že dotace do tržního prostředí jsou zlo. Faktem ale je, že třeba do zemědělství to nikdo bohužel nezastaví, protože buď by se musela většina potravin dovážet ze zahraničí (kde jsou taky dotované) a u nás by se pak konkurence neschopné zemědělsví mohlo rovnou zrušit. Nebo by se potraviny nedovážely, ale ty ceny potravin by lidé s průměrným platem nerozdýchali. Ne, že by neměli co jíst, ale s takovým systémem by byli nespokojeni, což nelze dopustit. :-P

0 0
možnosti
Foto

Dotace do zemědělství nedostane každý a ne každý o dotaci požádá. Naše země nedokáže vypěstovat tolik potravin, aby je nemusela dovážet. Zejména proto, že se u nás vyplatí pěstovat řepku, za tu je i dotace, ale ne na řepku, ale na obdělanou půdu. Dovážím brambory z Egypta, kde žádné dotace nejsou. Kvalitní, a dražší potraviny jezdí Češi nakupovat do Německa, protože nechtějí jíst u nás separát, které vyrábí Agrofert.

0 0
možnosti
Foto

Asi na dobu pěti let vyhlásí EU dotační programy ve které nemusí být zahrnuty alternativní školky a podobně. Je přesně určené na co jsou programy. Ten, kdo splňuje podmínky dotačního programu podá si žádost, ale nemá vyhráno. Jeho žádost může být z různých důvodů zamítnuta. Proto tam bují korupce. Chceš dotaci tak dej do kpasičky, jinak máš peška, Většina dotačních progarmů se neplatí celá, ale jenom na část vám EU přispěje a zbytek postavíte za své. Druhá možnost je, že postavíte něco podle progarmu a až když to je postavené EU rozhodne, zda vám poskytne peníze anebo ne. Dotační progarmy obsahují úplně dotační hlouposti, jako školení zaměstnanců, přihraniční spolupráce, poznávání zemí EU a podobně. Kdyby lidi věděli jak peníze se vyplácí než je projekt realizován. To je cestovné, ubytování, peníze na konzultaci a podobně.

1 0
možnosti

Podpořit záležitost,která kulhá, je potřebná věc!! Jenže rozbujelé naobjednané dotace pro bohatnutí je jiná věc. Takže současný unijní systém i pžřipařený náš je k zavržení !! Navíc čerpají jen ti vykutálení a kteří mají na to lidi.

1 1
možnosti

DOTACE JSOU ZLO!!! Opakuji se pořád, a nepřestanu. Navyšováním objemu dotací se přibližujeme socializmu. Vybírání a přerozdělování peněz je absolutně neefektivní, nejlepší je, peníze vůbec nevybrat a nechat je těm, kdo s nimi naloží nejhospodárněji. Investice malých a středních firem (případně to lze omezit regionem), mají být úplně osvobozeny od daně, stejně jako high-tech technologie. Věřme soukromníkům, oni ví co je pro ně a jejich firmu dobré, pomáhejme jim informacemi

6 0
možnosti

Uvědomil jste si, jak si v jednom krátkém odstavci odporujete? Dotace jsou zlo, ale dotujme malé, střední a high-tech firmy.

2 2
možnosti

Smyslem dotací EU přece není někomu pomoct.

Ale jak legitimizovat daně a odvody dané instituci, kterými tečou neskutečně vyšší částky, než se na dotace vydá.

A potom také jak manipulovat a korumpovat tam, kde je to potřeba.

Smysluplnost a účinnost dotací je pro příjemce (stát) sporná, nechci přímo psát mizivá. To smysluplné, co se přece jen podařilo, by se dalo zafinancovat z našich odvodů, které nás účast v takovém spolku stojí.

Efektivnost celého podniku je vidět na samotné instituci, jejích nákladech na luxusní zázemí, provoz, násobné mzdy - korumpování tak lidí, kteří pro ni pracují, politické aktivity např. na Ukrajině, imigrace, Frontex, .... atd.

Dotace jsou kontraproduktivní, jsou to účelové penězovody "někam", deformují trh, manipulují a destabilizují systém.

Bez poskytování dotací by se ale dnešní EU už dávno rozpadla ..... . Možná by byla jiná a lepší.

:-)

7 2
možnosti

Co víte o dotacích - tedy kromě toho, že na ně máte vztek? Dotace do ubytovacích kapacit skončily před mnoha lety. A přesunuly se právě do těch oblastí, po kterých voláte - do výzkumu, vývoje a inovací.

Naopak dětské skupiny, které vyzdvihujete jako příklad účelných dotací, jsou ukázkovým příkladem nesystémového utrácení peněz. Dětské skupiny jsou hlídárny, takže děti v pěti letech stejně musejí přestoupit do registrovaných MŠ, které jediné jsou součástí vzdělávacího systému, aby splnily povinný rok předškolního vzdělávání. Navíc mateřské školy zřizované samosprávou jsou taktéž příjemci obrovských dotací, každý rok spolykají miliardy na zvyšování kapacit, na pomůcky, na chůvy pro děti do 3 let atd a potom mají problémy ty kapacity naplnit. Přitom soukromé MŠ, které jsou také součástí oficiálniho vzdělávacího systému, jsou od těchto dotací odříznuty. Prostě se o ně nemohou ucházet. A přesto fungují.

Za komunistů se dotovalo všechno. Kromě mezd, z těch se to všechno platilo. Dneska je dotací proti tomu jen zlomek.

4 0
možnosti
Foto

Dětské skupiny slouží k vymývání mozků dětí. Učí se, že islám není zlo, že všichni jsme si rovni a podobně. Podle toho jsou za peníze EU točené kreslené pohádky, kde vystupují všechny rasy a ony pomáhají bílému chlapečkovi. Nikdo není zlý a všichni sjou si hodni, Jenom tam nikdy nevidím Žida s jarmulkou na hlavě, ale muslimku v šátku ano.

1 2
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 37,93
  • Průměrná čtenost 1800x
Před mnoha lety novinář, nyní ekonomický a mediální poradce.

Seznam rubrik