Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dat si do souvsilosti nejake prispevky na socialni siti s pani, ktera mi na kase zauctuje knihy je nad moji dusevni kapacitu. Realny vliv jejich nazoru na jeji pracovni vysledky povazuji za nulovy. Mysls jsem ze si vysvesila nejake syboly/knihy v praci ....

6 0
možnosti

Tady přece vůbec nejde o její pracovní výsledky, ale o to, zda svým jednáním v soukromí nepoškozuje dobré jméno firmy svého zaměstnavatele. O tom je snad článek.

1 0
možnosti
FF

Vyjádřit v dnešní době veřejně svůj politický názor je hodně ošemetné. Nedávno jsem na jednom diskuzním fóru napsal, že od roku 2013 volím pravidelně v každých volbách kandidáty za hnutí ANO Andreje Babiše a že od loňského léta jsem navíc platonicky zamilovaný do ministryně financí paní Schillerové a měli jste vidět tu melu. Dodnes nechápu, proč vlastně lidé reagovali tak podrážděně. :-(

2 0
možnosti
Foto

Já bych Vám to i vysvětlil, ale to byste asi nepochopil...;-);-DR^

5 0
možnosti
PT

Jsme z Ústí n. L., takže nějaké zkušenosti mám. A proto tvrdím, že každý Rom, který chce máknout a ten jejich kruh opustit (a že to opravu není snadné), by si zasloužil maximální podporu. Samozřejmě, že na jejich způsobu života máme velkou vinu my, protože to jsme my, kdo volí tak, jak volí a kdo tím pádem má tu zákonodárnou moc. Stačilo by pozměnit pár zákonů, a Romové by pochopili, že práce je relevantní zdroj obživy. Ale my to prostě neuděláme.

6 3
možnosti
EH

My to bereme moc ze svého pohledu. Nedostaneš dávky = jdeš pracovat. Ale někteří raději půjdou do vězení než pracovat. Tak raději dám výpalné než riskovat kudlu v ledvině kvůli peněženky.

1 2
možnosti
Foto

Omyl ! Pokud dotyčná dáma vyjádřila svůj soukromý názor pod svým jménem, nemůže ji zaměstnavatel vyhodit ze zaměstnání. Vedle autorem zmiňovaných problémů sociálních sítí a ekonomických je tu ještě problém, který nezmínil, problém prvořadý, ba kruciální. A to problém svobody a demokracie. Neboť právo vyjádřit beztrestně svůj názor /a právo shromažďovací/ jsou svatým grálem demokracie.

Občan má právo sdělit veřejně svůj názor, byť by to byl názor sebepitomější. Knihkupecký řetězec může její vyjádření odmítnout a může vydat odmítavé stanovisko. Vyhození ze zaměstnání je ovšem trest za názor, k tomu je oprávněn pouze soud /pokud vůbec/.

Kam by to vedlo, kdyby zaměstnavatelé mohli posuzovat naše soukromé názory a zbavovat nás zaměstnání z politických, náboženských, rasových a jiných důvodů ?

21 0
možnosti
Foto

Zaměstnankyně ovšem použila ke svým rasistickým urážkám interní materiál firmy - dopis,který byl adresován na firmu.Velké zahraniční společnosti berou boj proti rasismu vážně a totéž vyžadují od svých zaměstnanců.Prodavačka jistě podepsala nějaký firemní kodex,který porušila.Každý má jistě právo na názor,ale také za něj musí nést zodpovědnost....to mnohé jaksi překvapuje,stejně jako to,že zahraniční firmy mají k rasismu mnohem přísnější postoj a nechtějí být s projevy,které jsou kolikrat v Česku považovány za "normální" nic společného...

1 0
možnosti
HK

Na Jablonecku je animozita vůči Cikánům dlouhodobě a z dobrých důvodů. Častá loupežná přepadení, občas nějaká ta vražda, jejich děti obtěžují ostatní. Ti mírnější pouze kradou měděný kabely, kola a navrtávají nádrže automobilů.

S cikánskými dětmi má na Jablonecku každý zkušenosti už od základky, kromě toho že jsou nejtupější občas otěhotní v 7. třídě. Naštěstí jsem šel hned po po 5. třídě na 8letý gympl a Cikánů tam bylo 0,00% ve všech tříádách.

Autor se a vyjadřuje se k tématu kterému nerozumí. Hlavně že se vysmívá voličům SPD, ale sám je inteligenčně pod Roznerem co nevybrušoval. Ani jako student mediny jsem nezměnil názor na cikány, krom toho o vánocích mé bývalé spolužáky z gymplu přepadli Cikáni. Jeden z nich se jich vždycky zastával, tak mě to rozesmálo.;-D;-D

Tohle je problém celé cikánské otázky v ČR. Ti kdo s nimi nežijí a pracují v nějaké pražské neziskovce typu Člověk v tísni automaticky vědí, že jsou Cikáni ti utlačovaní.:-)

17 2
možnosti
ZZ

to vypadá moc zákazníků ta paní neurazila, spíše sleduji počet těch, kteří veřejně deklarují, že z tohoto knihkupectví už ani knihu, zcela kontraproduktivní je potom počínání knihkupectví co se obliby cigánů a člověka v tísni týká,

6 0
možnosti
Foto

Ono je to vyhazování lidí pro jejich názory ošemetné. Vemte si, že máme prý právo na politický názor a příslušnost. Co ale udělá člověk - majitel firmy, pravicového smýšlení, který zjistí, že jeho zaměstnanec razí silně levicové názory, třeba že je členem KSČM a ve svém volnu volá po změně režimu? Bude takový pracovník vyhozen, protože má "nebezpečné" názory, nebo zůstane, protože bude respektováno jeho právo na politickou příslušnost...?

12 0
možnosti
PT

Velice ošemetná otázka. Jestliže bude můj zaměstnanec po pracovní době bojovat za režim, který chce znárodnění mé firmy, bude to chtít s i s ním promluvit. Bude to svízel.

0 0
možnosti
Foto

Pokud byla personalistka, tak po právu letěla na hodinu. Pokud ne, tak za to zveřejnění CV letěla nejspíš taky po právu, ale ještě by ji měl následovat ten z personálního, kdo to CV dal k lepšímu.

3 0
možnosti

Osobne si myslim, ze byla proste prodavacka, ktere nejaka pani prinesla CV sveho vnuka. A prodavacka ho asi mela predat dal, protoze pochybuju, ze kazda pobocka ma svoje vlastni HR :)

2 0
možnosti
PD

P60e15t64r 97D78r26a86p11a28l

11. 2. 2020 11:29

"cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly"...a furt to zkoušej a nedaj si říct. Dovolíš si nesouhlasit se stávkami za klima, sociálku na tebe (stalo se ve Švédsku).

5 0
možnosti
EH

Ta paní se v první řadě provinila vůči dobrému jménu zaměstnavatele, že zveřejňovala soukromé informace (životopis třetí osoby). Ale na vyhazov to bylo asi málo, tak hledali další přečiny. Na jednu stranu souhlasím, že pipka se minula povoláním, na druhou stranu se bojím, kde se to zastaví?

Bude se vyhazovat za politickou propagaci (mimo pracoviště) neoblíbených politiků? Za netřídění odpadu a dovolené s velkou uhlíkovou stopou? Přestaneme si vybírat pracoviště podle schopností, ale podle toho, v co věří management? Nakonec skončíme v době totalitní politické korektnosti, kdy se zase bude mluvit šeptem a nabádat děti, ať o tom nemluví ve škole.

22 0
možnosti
TM

Je to nesporně otázka míry. Navíc v tomto případě veřejně urážela spolupracovnici, což samo mo sobě zakládá důvod k řešení - kdyby ta spolupracovnice byla bílá jako sníh. Je třeba vnímat rozdíly a struktury problému. Když půjdu nosit Okamutrovi za záda plakáty Volte SPD, nesporně to nemůže být v žádném případě důvod k výpovědi - taková výpověď by byla protiústavní a byl bych první, kdo by se postavil proti. Když ale budu v televizi, jak skanduju Cikány do plynu, pravděpodobně se se mnou řada zaměstnavatelů rozloučí - buď, že se mnou nechtějí nic mít, nebo že to poškozuje jejich obchody. Jiní mi možná poklepou na rameno a budou happy. To je život. Nepřipadá mi to nějak složité.

2 2
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 37,93
  • Průměrná čtenost 1800x
Před mnoha lety novinář, nyní ekonomický a mediální poradce.

Seznam rubrik