Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Každý zaměstnavatel by měl mít plné právo zaměstnávat koho chce, dát výpověď z práce komu chce. Plně s tím souhlasím. Tedy i v případě, že se zaměstnavateli nebude líbit zaměstnanec jehovista, narkoman, rom, křesťan, homosexuál, muslim, vegetarián, indián.

4 2
možnosti
TM

Pochopitelně se trošinku mýlíte. Když si vezmete Ústavu republiky, nalzneta jistá touto Ústavou chráněná práva a svobody. Mezi ně patří zákaz diskriminace z důvody rasu, náboženského vyznání a tak dále. Čili ve vašem výčtu jsou dvě skupiny - a jedna z nich je krytá Ústavou. Pochopitelně i u ní může docházet ke kolizím. Například pracovník nepřetržitého provozu asi bude muset slevit z některých článků víry - křesťan bude muset občas do práce v neděli, jehovista v sobotu, mohamedán bude mít potíže s ramadánem (třeba si bude muset brát dovolenou, protože u vysoké pece s nepitím neuspěje a po dnu ho odvezou do nemocnice) a tak dál. Nebo asi bude muse změnit zaměstnání. Avšak pro pouhý fakt křesťanské víry ho nesporně zaměstnavatel nemůže vyrazit. Pak tady máme takové ty okolnosti, jako že bigotní katolík asi nepůjde dělat barmana do gay baru. Nebo tedy klidně může, ale jestli bude během čepování piva kázat o tom, že jsou všichni buzíci zatraceni a shoří v pekle, nedopdne to dobře.Ústavou nejsou kryti vegetariáni a narkomani. Pokud zaměstnavatel vyrazí vegetariána jenom kvůli vegetariánství, bude to asi problematické - těžko se tam najde nějaký zákonem chráněný důvod. Ale zase - když to bude prodavač v řeznictví a každému ke kilu prejtu přidá přednášku o odpornosti konzumace masa, tak jistě - nedopadne to mdobře a soud pravděpodobně jako důvod výpovědi uzná nikoliv fakt, že ten člověk je vegetarian, ale že odrazuje zákazníky, tedy poškuzuje zájem zaměstnavatele. U narkomana je to snad jasné. Zaměstnavatel v řadě profesí má právo, aby zaměstnance testoval, kdo neprojde, mám smůlu - to je jedno, zda je to chlast nebo piko. Jen se trochu bojím, ža řada kokainistů celkem v pohodě funguje, nicméně to je jiný příběh. Čili paní Kolihová - možná bude lepší nejdříve myslet a pak psát, protože sám fakt, že jsem typově Ind mne nediskvalifikuje a nemůže být důvodem k výpovědi. Když budu Ind na jatkách a budu odmítat porážet krávy, bude to problém, že?

1 0
možnosti

J69a53k83u67b 41Š69o35l94c

11. 2. 2020 10:31

Ta paní své názory nezmění, bude zaměstnána někde jinde, bude pronásledována bdělými občany i tam? Podle mě sociální sítě nejsou reálný svět, jsou to spíš taková hospoda a různé udávání je nebezpečnější než scestné názory tam projevené.

1 1
možnosti
Foto

Vše co napíšete na sociální sit je realné,což si dost lidí neuvědomuje...

5 0
možnosti
ND

Pan Kanzelsberger má právo určovat koho ve své firmě chce a koho nechce a dát mu výpověď samozřejmě v souladu se zákoníkem práce. Vůbec nevím proč vlastně nějaká diskuse okolo tohoto případu vznikla. Je to můj názor...

4 1
možnosti
EH

Jistě, pokud si to umí zdůvodnit pracovní smlouvou. Asi těžko dáte někomu vyhazov na hodinu za názor. Tedy prozatím, než se budou závadné názory kriminalizovat. Ale co se zaměstnanci, kteří dělají ve volném čase ostudu? Ideálně si to ošetřit ve smlouvě.

1 0
možnosti
Foto

Tak voliči SPD jistě moc knih nenakupují...;-)

2 2
možnosti
EH

Asi jich znáte osobně mnoho. ;-) Navíc ne každý rasista je volič SPD a i kdyby přečetl jenom Mein Kampf, nejspíš přečetl víc než kdejaký volič "správné" strany.

S tímto nálepkováním se ani nedivím, že je u nás tak malý zájem o volby. Nevolič to po morální stránce vyhrává na celé čáře - nevolil tuneláře ani blbce a nikdo mu nemůže nic vyčíst.

7 1
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 37,93
  • Průměrná čtenost 1800x
Před mnoha lety novinář, nyní ekonomický a mediální poradce.

Seznam rubrik