Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Výborně napsáno. Zatím to nejlepší, co jsem na toto téma četl.R^

11 0
možnosti
AN

A35l25e64š 93N87o14v63á67k

20. 9. 2021 11:51

sněmovna má samozřejmě zcela legitimní právo kohokoli odvolat z rady, ale důvody které uvedla paní Sommerová, byly vylhané.

na začátku projednávání Olga Sommerová cituje zákon o ČT:

§ 5 odst. 2. "Člen Rady nesmí zastávat žádnou funkci v politických stranách, politických hnutích, občanských sdruženích, ani vystupovat jejich jménem v jejich prospěch."

jenže Skutečný zákon 483/1991 zní jinak:

"(2) Člen Rady nesmí zastávat žádnou funkci v politických stranách, politických hnutích nebo občanských sdruženích, ani nesmí při výkonu své funkce v Radě jejich jménem vystupovat nebo působit v jejich prospěch nebo ve prospěch jiných skupinových zájmů"

5 14
možnosti
MS

Není to vylhané, ale zjednodušené se zachováním hlavního smyslu. Důvod k odvolání je evidentní i z přesně citovaného zákona.

13 1
možnosti
PB

Tedy představa, že se Babiš osobně angažuje v protlačení někoho naprosto bezvýznamného do naprosto bezvýznamné rady, která nemá pražádnou výkonnou moc je stejně ujetá, jako povídačky o tom, jak Babiš osobně vyhřožuje nějakému rolníkovi v Jižních Čechách, že mu musí prodat pole, jinak bude litovat...Pane Marek, moc koukáte na gangsterky... ;-D;-D;-D

6 17
možnosti
Foto

Tak osobně on nikomu nevyhrožuje, na to je moc zbabělý. Na zaklekávání a vyhrožování má lidi.

21 4
možnosti
PB

Lol.. Omlouvám se, ale přečetl jsem jen první dva odstavce. A bohatě stačilo. Dál jsem přes slzy smíchu neviděl... Tak to je hodně paranoidní článek. Tak určitě.... Myslet si, že Babiš měl ve svém postavení potřebu nějak osobně se angažovat v protlačení Lipovské do Rady ČR a ještě, že motivací bylo "převzít kontrolu nad nejvýznamnějším veřejnoprávním médiem", je hodně velký úlet. Ať si hlavu lámu jak chci, tak ne a ne přijít na to, jak by mohl jeden člen Rady ČT komukoli zajistil kontrolu nad ČT. Nezdá se vám zvláštní, že i přes takové obří spiknutí Lipovská z Rady odchází? A nezdá se vám zvláštní, že když je Babiš vládce temnot, a má spoustu nakradených peněz, že to nevyřešil jinak, mnohem jednodušeji a bez mediálního zájmu? Třeba nákupem ředitele ČT, který je k úplatkům velmi vstříčný? Nebo nákupem několika stávajících členů rady? Mám pocit, že by se v ČR měl zavést pojem "BabisWashing" pro lidi, co vidí za každým zlem u nás spiknutí vedené Babišem.

10 20
možnosti
Foto

Vy musíte být opravdu velký smíšek.

6 0
možnosti
JF

Stalo se proto, že Okamura je zbabělá krysa ... a bude se paktovat s po volbách s ANO a Okamura se vidí jako MV. Okamuro Jourová se už nechala slyšet, že do vlády nepatříš!!!!!!!!!

2 1
možnosti
LH

Prostě začala vadit všem......

0 0
možnosti
Foto

... ani se nedivím, Bobošíková moc oblíbená není.

7 1
možnosti
Foto

Prezident Zeman se někdy začátkem léta vyjádřil, že poslanecká sněmovna by ještě do konce svého volebního období měla doplnit Radu ČT a ta by pak měla vyměnit vedení ČT. Zeman už dlouho ČT ignoruje a dává přednost tu TV Barrandov, či TV Prima nebo poslední dobou Blesku. Premiérovi Babišovi se také zpravodajství a zejména publicistika ČT moc nelíbí.

Volba Hany Lipovské do Rady ČT byla tedy součástí plánu na výměnu vedení ČT. Tento plán se nezdařil a tak se Lipovská stala nepotřebnou. A když se angažovala na straně Volného bloku, začala hnutí ANO vyloženě překážet, a proto musela v Radě ČT skončit.

11 0
možnosti
ND

"...nyní ekonomický a mediální poradce..."

jsem se dočetla u vaší zdejší vizitky.

Mohla bych vědět komu radíte?

K článku - možná to co v článku píšete je ovlivněno tím komu radíte.

Já už se zde vyjadřovat k tomuto tématu nebudu, ono to nemá žádnou cenu a taky už jsem se vyjádřila pod clankem u rychlejšího pana blogoveho kolegy, ale odpověď na moji otázku by mě zajímala...

2 4
možnosti
Foto

Ona H. Lipovská zjevně nejedná racionálně. Jako příklad uveďme její trestní oznámení na P. Dvořáka:

„Uvedené podání neobsahovalo žádné skutečnosti nasvědčující spáchání jakéhokoliv trestného činu, a proto byla podatelka vyzvána k tomu, aby podání o takové skutečnosti ve stanovené lhůtě doplnila, a též poučena o možné trestní odpovědnosti za křivé obvinění, na což podatelka již nereagovala,“ uvedlo Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 2 v dopise Dvořákovi.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/hana-lipovska-ceska-televize-petr-dvorak-trestni-oznameni_2109151406_ako

Od "renomované ekonomky" bych očekával kvalifikované podklady o nějakých nepravostech a ne kecy bez jakékoliv skutkové podstaty.

16 0
možnosti
JK

Není co dodat. Mocenská hra a sázka Bobo na to, že Lipovská přitáhne hlasy tvrdě narazila. Je tu ještě Hrad, kterému Okamura neskrývaně pochlebuje, Milošova nemoc není relevantní, on se na rozhodnutích už podílí minimálně. Mlčení Hradu je zřejmě výsledkem dohody.

Z vašeho rozboru vyplývá, že pokud Okamuru opravdu nemusím, pak bych měl popřát hodně štěstí Volnému bloku s Flákancem. To je opravdu ujeté.

2 0
možnosti
JJ

Volný je sice větší exot, než Okamura, ale na druhou stranu - Okamurovi odebírá hlasy. Pokud nejste voličem SPD ani Volného bloku, tak je celkem jedno, jestli Volnému popřejete hodně štěstí, nebo ne (stejně, jako je to jedno v mém případě): Ti dva si nějak podělí jen své voliče a ten rozbor je určen jen pro porozumění tomuto divadýlku vnějšími pozorovateli.

4 0
možnosti
Foto

Karma. Přesný popis situace. Čím víc se "vlastenci" porvou o hlasy a tedy peníze, tím lépe....Lipovská se asi omylem pokládala za důležitou a její politická kariéra po boku Bobo bude mít jepičí život. Ten kůn či spíše vůl na kterého vsadila byl mrtvý už od začátku. V podstatě nepochopitelně zoufale nesmyslná akce, která brzy skončí....Volný a Lipovská budou následovat Bobošíkovou a Volfovou na smetiště dějin.R^

23 0
možnosti
Foto

Musel jsem se udmívat dvěma věcem.... Nejprve tomu jak Lipovská chytla mesiášsko papalášskej komplex , ale pocitu vlastní důležitosti propadla trochu předčasně.... a pak rozborům toho jak ji odvolala "Kavárna" , která by stejně jako s jejím uvedením do funkce sama o sobě nenadělala nic....

10 0
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 37,93
  • Průměrná čtenost 1800x
Před mnoha lety novinář, nyní ekonomický a mediální poradce.

Seznam rubrik