Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vidíme-li si jeden druhému do ložnice, neznamená to, že jde o veřejný prostor. Můj dům, můj hrad.

Předpokládám, že pan Okamura je voličem SPD

Kolik peněz za rok utratí v knihkupectví volič SPD? Nemám pochopitelně žádná tvrdá data, ale jen tak od boku si myslím, že to nebude žádná převratná suma.

Zdroj: https://marektomas.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=745230

A nevím, zda by by bylo pro něj problémem Vám dokázat, že přece jenom nějaký majlant v knihkupectví utratí.

0 0
možnosti
OU
JJ

Ja s vami v podstate souhlasim, jenom uz mi prijde ohrana ta pisnicka "rasista a primitiv musi byt zakonite volicem SPD".

Z vlastni zkusenosti znam spoustu podobnych blbu a patri mezi volice ODS nebo CSSD.

1 0
možnosti
TK

Nesouhlasím s tím, že by osobní postoje zaměstnance na takovém "postu" firmy tohoto typu a této velikosti, mohly firmu jakkoli ekonomicky ohrozit. Je snad samozřejmé, že tito lidé poté, co si "odpíchnou odchod" mají právo na své soukromé životy (ke kterým dnes patří život na sociálních sítích) a já, jako zákazník, toto nebudu nijak spojovat s dotyčnou firmou a určitě u ní nepřestanu nakupovat jen proto, že na místě pokladní zaměstnává ochránkyni zvířat, komunistku, jehovistku, hlupačku či spisovatelku píšící červenou knihovnu. Mám některé firmy "na seznamu, ale kvůli tomu, jakou tyto firmy prosazují politiku a jak se prezentují. Tedy se u mě "na seznam" dostanou například právě když by veřejně s zbytečně kádrovaly zaměstnance, protože toto už je vyjádření jejich politického postoje a dostáváme se ze vztahu zákazník - prodejce úplně někam jinam. To by pak taky třeba Kanzelberger či Tesko mohli kádrovat zákazníky. Chceme žít v takovém světě? (Teď neřeším vynesení interního dokumentu, to je samostatný problém, za který zaslouží potrestat.)

Osobně s tím, co se nyní děje na západ od nás a co přichází i k nám, tedy s politizací firem, hrubě nesouhlasím. Bohužel mu nahrává nedávné rozhodnutí ÚS v případu Golden Gastro Service, se kterým nesouhlasil ani předseda ÚS. Ostatně, kam to vedlo, vidíme kolem sebe. Globálně platí, že slábne moc demokraticky volených vlád, stávají se pohými loutkami a rozhodování o budoucnosti národů i světa nepokrytě přechází do rukou nadnárodních společností a finančních skupin.

4 0
možnosti

Sám nevím jak se k tomu postavit, slečna mi přijde velmi... ehm... méně inteligentní. Ať už názory nebo tím, že je takto prezentuje. Na druhé straně, fakt, že byl někdo na podobný twitterový nátlak vyhozen z práce považuji za nebezpečný precedent do budoucna. Přeci jenom, tohle asi rasistka fakt byla, jenže dnes je rasismem nazýváno ledacos.

K libertariánské argumentaci. Ano, z libertariánského úhlu pohledu má podnikatel právo minimalizovat toto riziko a dotyčnou propustit. Ovšem, situace může být i opačná. Třeba restaurace, kde se pravidelně schází místní skinheadi. Nabíráte nového číšníka, přijde životopis, ze všech nejlepší, zkušenosti, recenze, říká si o rozumné peníze... jenom je to Rom. Eliminace (nejen) obchodního rizika by v takové situaci byla nelegální.

1 0
možnosti
PS

P42a55v72e12l 53S24i14t61a17ř

11. 2. 2020 18:44

Pracoval jste někdy přímo s romy nebo chraňbůh s cikány? a nemyslím někde ve stejném podniku, kde byli o pět levelů pod vámi, takže jste je viděl jen o výplatě? nebo žil s nimi na jednom patře? nebo vedle nich jako dítě vyrůstal? To celé totiž vůbec není o rasismu.

3 0
možnosti

Tak já třeba ano, pracovali na stejné nebo o jeden stupínek nižší úrovni (a opravdu nešlo o stavbu). Byli v pohodě. Ale na druhou stranu, pracovali, na tu práci člověk potřeboval alespoň průměrnou nebo lehce nadprůměrnou inteligenci, což představovalo jistý filtr. Ale jde to.

1 0
možnosti
VN

Já nechci se pouštět do diskusí, zda byla či nebyla vyhozena po právu. Pokud se uvedená paní cítí dotčena, může podat žalobu a soud to rozsekne.

Nicméně. Toto nebyl první prohřešek dotyčné paní. Ona na sociálních sítích i zveřejnila životopis jednoho studenta, který se v prodejně ucházel o brigádu. Tohle je flagrantní porušení zákona o ochraně osobních údajů. Kdyby dotyčný student na Kanzelsberger za toto podal žalobu tak vyhraje a majitel firmy mu bude cálovat jak divý... Položte si vážení diskutující níže otázku, chtěli byste mít v týmu takového zaměstnance ? Ono něco jiného je , pokud na sociálních sítích bude mít někdo ve visačce svého zaměstnavatele a jako jeho zástupce zde bude vystupovat. A něco jiného je, pokud zaměstnavatele mít vyplněného nebude a bude popisovat oblast, které bude obrovsky vzdálená jeho zaměstnání.

1 0
možnosti
ZK

Nechápu,co myslíte tím -ekonomickou otázku.Jako že pár hysteriků by je třeba bojkotovalo?Když na to upozornil zakomplexovaný nebožák?Bohužel tito jsou hodně hluční.....

0 1
možnosti
AP

Už větou "Kolik peněz za rok utratí v knihkupectví volič SPD" jste se srovnal na úroveň té knihkupkyně. A k tomu právu, fakt vyme zajímali, jaký zákonný výpovědní důvod (dle ZP) společnost použila.

0 0
možnosti
KF

K29a71r82e34l 89F31a53j45t

11. 2. 2020 14:33

Já vůbec nezpochybňuji právo aby se zaměstnavatel rozloučil se zaměstnancem který mu "jakkoli škodí", ba naopak. Jenže vím, že to tak jednoduché, a rozhodně bez rizika, není ... pokud to vztáhneme do propírané roviny nějakého x-ismu rozhodně bych si pak přál, aby byl uplatňován zcela shodný metr bez jakéhokoli rozdílu - nic míň ani víc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 37,93
  • Průměrná čtenost 1800x
Před mnoha lety novinář, nyní ekonomický a mediální poradce.

Seznam rubrik